Over mij

 

Mijn naam is Steef Tomas, geboren op 5 oktober 1985.

 

Relevante opleidingen en bijscholing:

2022 Octaaftraining bij School voor vrije zelfexpressie
2020 Opleiding tot Ademcoach bij Adem en Stem door Stephen Monné
2019-2020 en 2021-tot nu- Trainee bij de Rebalancingopleiding

2016-2019 Opleiding Rebalancing bij Rebalancing school voor Lichaamswerk & Bewustzijn

Spelen

Als kind was ik altijd aan het spelen. Avonturen beleven, actief bezig zijn, sporten, rennen, op daken klimmen en vuur maken. Als ik hieraan terugdenk, voel ik de vrijheid en de zin om avonturen te beleven. Op de middelbare school moest ik opeens de hele dag stilzitten en ook nog eens luisteren naar onderwerpen die totaal mijn interesse niet hadden. Daar heb ik geleerd om weg te dromen. Braaf blijven zitten, niet uitgedaagd worden, geen idee hebben wat ik wil. Het resultaat was terughoudendheid.
Steeds meer voel ik dat dat gevoel van vrijheid terugkomt en in combinatie met weten wat ik wil ben ik steeds minder terughoudend. Er is een passie in mij die graag op een echte manier contact maakt, spelenderwijs met lichtheid en ook vanuit mijn hart met mildheid en compassie. Ik krijg energie van het werk als Rebalancer, bij individuele sessies en ook bij mijn workshops.

Gehandicaptenzorg

Ik heb 18 jaar met mensen gewerkt met een ernstig meervoudige beperking. Ik heb daar veel geleerd over de puurheid van de mens. Communiceren ging vaak niet met woorden maar met geluiden, mimiek en spierspanning. In dat werk heb ik heel precies naar lichaamsgedrag leren kijken en heb ik met veel respect leren werken met kwetsbare lichamen.

Mijn kennismaking met Rebalancing

Voor mij was mijn kennismaking met Rebalancing een reis terug in mijn lichaam. Steeds meer voelen en steeds meer de kwaliteit zien van mijn gevoeligheid. Van twijfel naar weten. Van gespannen en moe naar ontspannen, vloeibaar en vol in het leven.
De wijsheid van het lichaam is waar mijn passie ligt. Toen ik weer ging voelen ging er een wereld voor me open. Wat mijn lichaam vertelde kon ik niet bedenken. Het is voor mij nog steeds een wonder. Een wonder wat me steeds dichter bij mezelf brengt.

Brood & Spelen

Een nieuwe passie van nu ongeveer 3 jaar is werken met zuurdesem. Ik vind het heerlijk om deze ambacht toe te passen, verder te verkennen en nu ook in mijn workshop ‘Brood & Spelen’ aan anderen over te brengen.
Er zit een simpelheid en een magie in zuurdesem waar ik nog altijd enorm door geboeid ben.

Anderen omschrijven mij als: Ongecompliceerd, mooie balans tussen licht en serieus, speels en uitdagend.

Ervaringen van cliënten

De Rebalancingsessies van Steef nodigen mij uit om diep te zakken in mijn lichaam naar lagen waar ik zelf niet gemakkelijk kom. Het voelt veilig en heel stevig doordat Steef helemaal aanwezig en afgestemd is. Ook zijn lichtheid en humor vind ik superfijn. Voor mij zijn dit belangrijke eigenschappen en elementen in zijn begeleiding. Hierdoor kan ik me ontspannen en is er alle ruimte om thema’s die spelen te voelen, te onderzoeken en te laten ontvouwen.
Steef heeft warme, contactvolle handen en werkt intuïtief. Hij weet precies waar hij moet zijn. Ook het ademwerk was voor mij heel diepgaand en heeft me gebracht dat ik veel bewuster ben van mijn adem en nog steeds veel meer ruimte voel in mijn hele lijf.

A bodyworker pur sang!

Carien van Lankeren Mathes

Steef heeft mij met oefeningen en massage (of zoals hij het zelf noemt: lichaamswerk) op een prettige manier laten ervaren hoe weinig ik in contact stond met mijn lichaam.
Ook ben ik door Rebalancing bewust gemaakt van de spanning in mijn lijf die er onbewust bleek te zijn.
Kortom de behandelingen van Steef ervaar ik altijd als zeer prettig, helpend en inspirerend.

Arnoud Vos