Rebalancing

 

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk in combinatie met zelfonderzoek en is erop gericht je in contact te brengen met je lichaam. Door in het contact met je lichaam te onderzoeken kom je er achter wat er in je leeft en wat je lichaam te vertellen heeft.

Het lichaamswerk bestaat uit een trage vorm van aanraken en masseren die ontspanning brengt en lichaamsbewustzijn verhoogt. De aanraking is een ondersteuning om je te laten voelen in je lichaam. Het zelfonderzoek gebruiken we om in dat voelen te onderzoeken. De antwoorden komen dan niet vanuit je denken maar vanuit je voelen.
Je lichaam weet meer dan je denkt.

Waar je je bewust wordt van spanning die je vasthoudt kan je die ook makkelijker gaan loslaten.

***

Meer informatie over Rebalancing vind je op: Rebalancing.nl

Waarheid vind je nergens anders dan in je lichaam.
Vecht dus niet tegen je lichaam want dan vecht je tegen je eigen realiteit.
E. Tolle

Uit je hoofd in je lijf

We leven in een wereld waar we vooral geprikkeld worden om gebruik  te maken van het denken. Het voelen komt minder aan bod, terwijl we als mens voelende wezens zijn.
Om helder te denken en in contact te zijn met wat we willen en nodig hebben is voelen essentieel.
Vaak zijn we geneigd om het voelen te parkeren, te verdoven of uit de weg te gaan, om de pijn of het ongemak wat er dan is niet aan te hoeven gaan.

Rebalancing biedt je de gelegenheid om te leren ontspannen met wat er is (bv ongemak, angst, boosheid) en de ruimte die daardoor ontstaat in te nemen.

Vertrouwen en veiligheid

Wanneer je leert te blijven bij wat er te voelen is in je lichaam, ontstaat er een (meer liefdevolle) relatie met je lichaam. Deze relatie zorgt voor vertrouwen en veiligheid in jezelf zodat je beter aan kunt wat het leven je voorschotelt.

Adem

In de Rebalancingsessies werken we veel met de ademhaling. De ademhaling is een voorwaarde om dieper in je lichaam te gaan voelen. In de ademhaling is vaak goed te zien waar iemand spanning in zijn lichaam vasthoudt. Door aanraking en de adem te combineren kom je makkelijker in contact met wat er in je lichaam te voelen is.

Voor wie?

Voor jezelf
Om helder, bezield, en bewust door het leven te gaan.

Doordat we veel in ons hoofd leven luisteren we niet naar de signalen van ons lichaam. Door deze signalen steeds te blijven negeren kunnen er fysieke klachten ontstaan. Vanuit ons hoofd benaderd is het ontstaan van deze fysieke klachten dan vaak onduidelijk. Wanneer je gaat voelen kom je weer in contact met wat je lichaam je te vertellen heeft.

Wil je weer gaan leren luisteren naar de signalen van je lichaam?

Rebalancing kan behulpzaam zijn bij:

 • Stress
 • Perfectionisme
 • Kritisch en streng tegen jezelf
 • Het lastig vinden om te gaan met emoties of er weinig contact mee hebben
 • Een gevoel van stagnatie
 • Onrust, opgejaagd voelen
 • Veel in je hoofd zitten, piekeren
 • Hoofd, nek, schouderklachten
 • (Onverklaarbare) spanningsklachten in je lichaam
 • Psychische klachten zoals:
  – Burn-out
  – Angstklachten
  – Depressie
  – Hyperventilatie
 • Interesse in:
  – Wijsheid van je lichaam
  – Leven vanuit intuïtie
  – Je gevoel volgen

Wat levert het op?

Je zal makkelijker kunnen ontspannen. Je zult meer in contact staan met je grenzen, met wat je nodig hebt en met wat je verlangens zijn. Je ontwikkelt een gevoel van dieper contact met jezelf. In je doen en laten ervaar je meer zelfvertrouwen en flow. Je bent in contact met je gevoelde ervaring.
Als je meer in lichaam gaat voelen ga je ook meer stroming ervaren in je lichaam.

Het kan weer gaan stromen in delen waar lang geen beweging is geweest.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens de eerste sessie nemen we even tijd voor een intakegesprek om je achtergrond, gezondheid en de reden waarom je met Rebalancing-sessies wilt beginnen, te bespreken.

Een sessie begint met een inleidend gesprek over wat op dat moment je aandacht vraagt. Dit vormt het uitgangspunt voor het vervolg van de sessie.
Vervolgens nemen we de tijd om middels (begeleide)meditatie met de aandacht naar binnen te gaan en een begin te maken met een onderzoek naar je binnenwereld. Daarop vervolgt de sessie op de massagetafel met een trage vorm van aanraken en masseren die je helpt nog beter te gaan voelen in je lijf.

Ik sluit aan bij wie en waar jij bent en bij waar jij behoefte aan hebt. Soms is er vooral behoefte om in je lichaam te voelen en dieper te ontspannen. Soms is er een duidelijk onderwerp wat je wil onderzoeken.

Tarief individuele sessiekosten

Rebalancingsessie á 1,5 uur: €90 euro
Voor minima hanteer ik aangepaste prijzen, neem daarvoor contact met me op.

(Btw vrijstelling ivm KOR)

Voor bedrijven gelden andere tarieven; u kunt hiervoor contact met mij opnemen.

Pakket van 5 sessies á 1,5 uur: €375 euro
In overleg kunnen we in een pakket van 5 sessies ook afwisselen tussen Rebalancingsessies en Ademsessies (voor meer info over Ademsessies zie Ademwerk).

Annulering
Je kan de sessie tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos annuleren. Daarna reken ik de volledige sessiekosten.

Vergoedingen
Vergoeding voor sessies is op de volgende manieren vaak mogelijk:

 • indien je werkgever bereid is de sessies te vergoeden in het kader van coaching en ontwikkeling
 • indien je een PGB hebt en de sessies vallen in het kader van persoonlijke begeleiding